Amnesty International
Mensenrechten organisatie
 • Wereldwijd actief
 • Actieve website
 • Strijdt voor de rechten van de mens

Amnesty International is wereldwijd actief en komt waar nodig is op voor de rechten van de mens. Amnesty International probeert op allerlei manieren de mensen die het nodig hebben te helpen en laten regelmatig iets van hun horen. Ze laten nadrukkelijk zien waar ze mee bezig zijn en wijzen mensen erop waar iets aan de hand is. De website van Amnesty International is dan ook zeer actief.

Amnesty International Info
 • Naam:Amnesty International
 • Adres:Keizersgracht 177
 • Postcode:1016 DR
 • Plaats:Amsterdam
 • Website:www.amnesty.nl
 • Jaar:1961
 • Keurmerk:CBF
 • Telefoon:020 – 626 44 36
 • Fax:020 – 626 44 36
 • Postbus:1968
 • Brief:1000 BZ
 • Plaats:Amsterdam
 • Opzeggen:Telefonisch
 • E-mail:amnesty@amnesty.nl

Word Donateur

Amnesty International Recensie

Een doel dat bij iedereen op de hele wereld eigenlijk wel bekend is Amnesty International. Altijd maar weer proberen zij mensen uit situaties te redden waarin ze onterecht in zijn geraakt. Vele landen maken nog steeds misbruik van mensen die er wonen, zolang Amnesty International er is kunnen die mensen rekenen op steun. Amnesty International komt op voor de rechten van de mens.

Doel van Amnesty International

Veel mensen op de hele wereld komen niet uit de problemen waar ze onbewust in terecht zijn gekomen. Regeringen, grote bedrijven etc proberen die mensen vaak te onderdrukken, zodat ze in dat rondje blijven cirkelen waarin ze verzeild zijn geraakt. Amnesty International probeert de mensen dan wel te helpen en komt op voor de rechten van deze mensen, terwijl rechtsystemen in die landen het vaak laten afweten. Het doel van Amnesty International is dan ook ieder mens dezelfde rechten.

Resultaten door Amnesty International geboekt

Amnesty International heeft natuurlijk al verscheidene resultaten in het verleden geboekt, de organisatie loopt dan ook alweer een tijdje mee. Er zijn bijvoorbeeld al diverse vergeten gevangenen mede door Amnesty International vrijgelaten. Hebben al diverse prijzen gewonnen, waaronder de Nobelprijs voor de vrede. Amnesty International heeft ook een raadgevende bevoegdheid bij de Verenigde Naties. Dit bewijst maar eens hoe de meeste mensen die het wel goed voor elkaar hebben over Amnesty International denken. Ook kun je verhalen van verschillende mensen die door Amnesty International geholpen zijn lezen op de website. Ze blijven mensen helpen die op zoek naar een luisterend oor en dan met als doel opkomen voor de rechten van de mens.

Amnesty International is in het bezit van het CBF Keurmerk

Amnesty International is in vele landen actief en ook in Nederland. Gelukkig hebben wij het redelijk voor elkaar qua mensenrechten, daarom haalt Amnesty International hier meer geld op om mensen elders in de wereld te helpen. Wij weten hoe belangrijk het is rechten en plichten te hebben. Om donateurs te werven en transparantie uit te stralen heeft oook Amnesty International natuurlijk het CBF Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Zo weet je dat wat Amnesty International doet ten goede komt van de mensheid.

De geschiedenis van Amnesty International

In 1961 is Amnesty International eigenlijk opgericht. Het is opgerich door de Londense advocaat Peter Benenson. Hij vond het onterecht dat twee portugese studenten tot 7 jaar gevangenisstraf waren veroordeeld. Ze hadden slechts kritiek geleverd over de toenmalige dictator Salazár en gedronken op de vrijheid in het land. De eerste campagne ging zo in 1961 van start onder de naam “Appeal for Amnesty 1961”. De campagne ging van start met een artikel in de Britse krant “The Observer” met als titel De vergeten gevangenen. Dit alles was de basis van de opzet van Amnesty International. Peter Benenson schreef een artikel dat de uiteindelijk basis was van de oprichting van Amnesty International. Het artikel werd door 30 kranten wereldwijd overgenomen. Het beroemde artikel is altijd nog te lezen op de website van Amnesty International. Ook in de volkskrant was het artikel te lezen en aanleiding voor een kleine groep mensen om er iets mee te gaan doen. De eerste keer mislukte de oprichting van een Nederlandse afdeling voor Amnesty International, maar in 1968 werd een nieuwe poging gedaan. Gelukkig is die poging gelukt en telde Amnesty International afdeling Nederland eind 1969 al honderd leden en het jaar erna al vierhonderd leden. Momenteel heeft Amnesty zoveel leden dat een einde niet meer in zicht is en de mensenrechten organisatie altijd kan blijven bestaan. Natuurlijk hebben ze steeds weer nieuwe leden nodig om de organisatie op peil te houden.

- web1 - shop5