Unicef Unicef
Ontwikkelingshulp
 • Ontwikkelingshulp
 • Unicef heeft eigen shop
 • Actief in meer dan 190 landen

Unicef helpt vooral kinderen in ontwikkelingslanden. Er wordt gezorgd dat kinderen de juiste medicijnen krijgen en zeker niet onbelangrijk, kinderen naar school toe kunnen gaan. Kinderen krijgen van Unicef bescherming tegen misbruik, uitbuiting en geweld. Unicef is bij rampen en oorlogen altijd direct ter plaatse om mensen in nood bij te staan.

Aangepast zoeken

Unicef Nederland Info
 • Naam:Unicef
 • Adres:Jacob van den Eyndestraat 73
 • Postbus:67
 • Postcode:2274 XA
 • Plaats:Voorburg
 • Website:www.unicef.nl
 • Jaar:1946
 • Keurmerk:CBF
 • Telefoon:070 – 333 93 00
 • Fax:070 – 382 47 74
 • E-mail:via contactform

Word Donateur

Unicef Recensie

UNICEF werkt samen met overheden, lokale en internationale hulporganisaties en maatschappelijke organisaties om ervoor te zorgen dat de levensomstandigheden van kinderen wereldwijd verbeteren. Ze werken daarbij op alle niveaus, van dorpshuizen tot ministeries.

Doel van Unicef

UNICEF heeft een opdracht: Ze willen ervoor zorgen dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft. Zij vinden dit de mooiste opdracht die je kunt krijgen.  Niets geeft meer voldoening dan alle kinderen geven waar ze recht op hebben. UNICEF helpt kinderen over de hele wereld bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. Talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die er het slachtoffer van zijn geworden. Waar een noodsituatie heerst, zijn zij.
UNICEF is bij rampen en oorlogen direct ter plaatse en zorgt ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting. UNICEF is actief in 190 landen. In de rijke landen vragen hun Nationale Comités om geld en steun, waarmee ze hulpprogramma’s in ontwikkelingslanden kunnen realiseren. Zij verenigen en verbinden en maken geen onderscheid naar ras, geloof, nationaliteit of politieke gezindheid.

Resultaten behaald mede dankzij hulp van Unicef

Al meer dan 60 jaar maakt UNICEF zich sterk voor het verbeteren van de toekomstkansen van kinderen over de hele wereld. Met succes zo blijkt het. In ontwikkelingslanden is de kindersterfte sinds 1960 met 60 procent verminderd. De afgelopen tien jaar hebben 816 miljoen mensen toegang gekregen tot veilig drinkwater. Sinds 1960 is het percentage kinderen dat onderwijs volgt gestegen van nog geen 50 procent naar 82 procent. Jaarlijks worden honderd miljoen kinderen ingeënt tegen dodelijke ziektes, waardoor 3 miljoen kinderlevens worden gered.

Unicef is in het bezit van het CBF Keurmerk

UNICEF heeft ook een CBF keurmerk. Dit staat voor Centraal Bureau Fondsenwerving. Het CBF houd toezicht op goede doelen in Nederland. Het is belangrijk om bij zulke grote goede doelen toezicht te houden. Nederlanders willen uiteraard dat hun giften goed terechtkomen. Indien je zou willen weten waaraan Unicef precies het geld besteed kun je op hun site het jaarverslag doorlezen. Natuurlijk is er een bestuur die full-time bezig is en salaris krijgt uitgekeerd, maar de meeste miljoenen die binnenkomen gaan toch echt naar de kinderen toe die het nodig hebben. Niet voor niets komt Unicef in aanmerking voor het CBF Keurmerk.

Unicef Algemeen

Hou je van voetbal? Het maakt ook helemaal niet uit je zal het vast wel begrijpen. Kinderen in ontwikkelingslanden worden met een 1-0 achterstand geboren. Ze groeien op vaak zonder scholing en met honger. Honger iets dat we niet kennen in Nederland. Dagen lang niets te eten hebben. Dan hebben we het helemaal nog niet over de zwangere vrouwen die vaak kinderen op de wereld zetten die al besmet zijn met HIV en dit virus moeten leven, terwijl ze er niets aan konden doen. Unicef probeert de kinderen dan toch nog een beter leven te geven. Ook met voorkomen zoals virussen/ziektes zoals deze is Unicef bezig. Er wordt veel voorlichting gegeven, aidsremmers verstrekt en tal van andere middelen. Hopelijk wil en kan je Unicef een warm hart toedragen en zo ook vele kinderen in alle uithoeken van de wereld.

- web1 - shop5