Kledinginzameling

Kleding inzamelen oh zo belangrijk voor mensen die niet het budget hebben telkens nieuwe kleding te kopen. Er zijn genoeg mensen in de wereld die nieuwe kleding niet kunnen betalen en kleding die wij Nederlanders als afgeschreven zien kunnen gebruiken. Er zijn daarom ook verschillende punten in Nederland waar je oude en gebruikte kleding in kunt leveren. Zo kan je gebruikte kleren inleveren bij het Leger Des Heils, wordt er met enige regelmaat oude kleding bij huis opgehaald en zijn er in Nederland bij veel winkelcentra containers waar oude en gebruikte kleding in kan worden gestopt. Gooi oude kleding dus nooit zomaar weg, er zijn genoeg mensen die hiermee geholpen kunnen worden. Wat voor deze mensen van levensbelang is kost jouw slechts een beetje moeite.

Draagbare en niet draagbare oude kleding

– Kleren die in goede staat worden ingeleverd kunnen direct worden hergebruikt. Er zijn veel organisaties die de kleding direct vervoeren naar landen waar deze oude gebruikte kleding kan worden uitgedeeld. De vervoerskosten van de oude gebruikte kleding worden gehaald uit de opbrengsten die kapotte kleding opleveren.
– Kleren die niet de juiste staat hebben zoals kapotte t-shirts etc worden gebruikt voor restmateriaal. Er kan bijvoorbeeld isolatie, een poetsdoek of zelfs de ondergrond vormen van ondertapijt. Hier zit dus ook handel in en opbrengsten hieruit worden uiteraard gebruikt voor vervoerskosten en overige kosten. Geld dat overblijft wordt vaak aan instanties geschonken die er veel goeds meedoen. KICI kledinginzameling bijvoorbeeld heeft het Nederlandse Rode Kruis als samenwerkingspartner. Het Rode Kruis is immers een symbool voor hulp aan de meest kwetsbare in onze samenleving.

Wat brengt oude kleding op?

Er zijn veel scholengemeenschappen en andere instanties waar ook met enige regelmaat een actie wordt gehouden en oude kleding wordt ingezameld. De verdiensten van oude kleding zijn zo’n 30 eurocent de kilo. Het kan dus voor een vereniging, scholengemeenschap of organisatie best interresant zijn om oude kleding in te zamelen. Er zijn zelfs organisaties waar oude kleding inzamelen inkomstenbron nummer 1 is.

Kledinginzamelen en het goede doel

Er zijn vele goede doelen in Nederland die dus profiteren van de Nederlander die oude kleding inleverd, maar je zal ook vast snappen dat een goed doel niet zonder de gewone donateur kan. Het is een leuke bijkomstigheid om kleding in te zamelen, maar om te kunnen blijven bestaan is een goed doel uiteraard afhankelijk van donateurs. Zou je het kunnen missen zeg dan niet het donateursschap op voor het goede doel waarvan je lid bent. Doe je altijd wel aan kledinginzamelacties mee en nog geen donateur van een goed doel, dan zou het leuk zijn als je een paar euro kunt missen in de maand. Aan de linkerkant staan enkele goede vermeld die ook kleding inzamelen en ook doelen die niet aan kledinginzamelen doen. Goede doelen waar jij achter staat en niet aan inzameling van oude kleding doen zien dus eigenlijk vrij weinig van alle goeds dat je verricht. Word daarom ook gewoon eens donateur van een doel waar jezelf achter staat en bouw samen met andere donateurs aan een toekomst waarin iedereen kan leven.

- web1 - shop5