NSGK NSGK
Voor het gehandicapte kind
 • Veel projecten
 • Verwenvakanties
 • Onderzoek naar kinderen met handicap

De Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind is altijd bezig kinderen met een handicap te helpen. Er zijn projecten waar kinderen met een handicap leren samen spelen, maar ook projecten waar ze leren werken. NSGK ondersteunt ook verwenvakanties en dromen te laten uitkomen. Jouw hulp is hierbij hard nodig.

Aangepast zoeken

NSGK Info
 • Naam:NSGK
 • Adres:Van Miereveldstraat 9
 • Postcode:1071 DW
 • Plaats:Amsterdam
 • Website:www.nsgk.nl
 • Jaar:1950
 • Status:ANBI
 • Keurmerk:CBF
 • Telefoon:020-6791200
 • Fax:020-6791206
 • Kvk:S 41199157
 • E-mail:info@nsgk.nl

Word Donateur

NSGK Recensie

De Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind is zoals je vast kunt raden vooral bezig met kinderen met een handicap. Al sinds 1950 komen ze op voor kinderen en jongeren die een handicap hebben. Er worden door de NSGK verschillende projecten ondersteunt om het leven van kind met handicap te bevorderen. Zo worden er projecten gestimuleerd op het gebied van spelen, wonen, werken, cultuur, sport, vakantie en voorlichting. De NSGK hoopt dan ook dat de jongeren en kinderen een volwaardig leven kunnen leiden en zich niet uitsluiten omdat ze een handicap hebben.

Doel van de Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind

Het doel van de NSGK is dat kinderen en jongeren een volwaardig leven kunnen leiden ondanks de handicap. De NSGK richt zicht zich op alle vormen van een handicap zoals; Lichamelijke gehandicapten, verstandelijke gehandicapten, zintuiglijke en meervoudige, maar ook op kinderen en jongeren met een chronische ziekte of een ontwikkelingsachterstand. NSGK ondersteunt kinderen en jongeren tot 30 jaar.

Enkele projecten door NSGK mogelijk gemaakt

Er zijn ontzettend veel projecten die ondersteunt worden door de Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind. Hieronder hebben we enkele projecten vernoemd waaraan NSGK het geld dat door donateurs wordt geschonken wordt besteed.

Stichting Maatjesproject
– St. Maatjeswerk koppelt jongeren met een handicap aan een ervaren leidinggevende, zodat er kan worden gewerkt aan het doel een werkplek of stageplek te realiseren.
NUSO, de koepel van speeltuinverenigingen
– Met geld van donateurs wordt zo geprobeerd speeltuinen meer toegankelijk te maken voor kinderen met een handicap. Dit onder de mom van “Samen Spelen”.
Stichting Tante Lenie
– Hele gezinnen maken vaak angstige en verdrietige perioden mee, daarom is de perfecte vakantie vaak niet mogelijk. Een chronisch ziek of gehandicapt kind heeft veel invloed op het gezin en daarom is het belangrijk dat ook het gezin af en toe op een vakantiepark komen waar alles op en top is ingericht en ze zich even kunnen onttrekken aan het verdriet, ziekte en de zorg die het kind nodig heeft. Tante Lenie biedt gezinnen met een chronisch ziek of gehandicapt kind dan ook leuke verwenvakanties aan.

NSGK is in het bezit van het CBF Keurmerk en heeft een ANBI Status

De NSGK voldoet aan de eisen van het Centraal Bureau Fondsenwerving en komt in aanmerking voor een ANBI Status. De gift die je dus geeft aan NSGK wordt goed besteed. Tevens is een donatie aftrekbaar, wel zijn er hier enkele voorwaarden aan verbonden. Te lezen op onze pagina ANBI Status en voor een uitgebreide uitleg ga je naar de site van de belastingdienst.

De geschiedenis van NSGK

De NSGK is opgericht in 1950en komt sindsdien op voor jongeren en kinderen met een handicap. Inmiddels hebben ze al zo’n 40.000 donateurs en kunnen ze zich de grootste organisatie noemen die opkomt voor kinderen met een handicap. Met het geld dat geschonken wordt door donateurs is het mogelijk projecten financieel bij te staan, maar de uitwerking van alles was niet mogelijk geweest zonder die duizenden vrijwilligers. In totaal zijn er nu meer dan 7.500 vrijwilligers die meehelpen de projecten tot een goed einde te brengen. Zou je donateur worden ontvang je 4x per jaar een nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft van wat de NSGK allemaal doet en heeft bereikt.

- web1 - shop5